Anorexia, Ätstörningar, Behandling, Frisk från ätstörningar, media, Självhjälp

Förändringar i hjärnan kan förklara anorexia

Hjärnan och anorexia
Intressant läsning! En ny studie kopplar samman avvikelser i hjärnans aktivitet med de beteendemönster som är framträdande hos personer med anorexia – läs mer på SVT nyheter.

Studien som för första gången kan förklara vad som händer i hjärnan hos anorektiker – förhoppningsvis kan studien bidra till att det går att utveckla bättre behandlingar mot anorexia.

2 reaktioner till “Förändringar i hjärnan kan förklara anorexia”

  1. Vad som händer i hjärnan hos en anorektiker är inget annat än vad som händer i hjärnan hos en annN betoendeperson 🙂 det finns inga gener som ger Anorexi och rn annan som ger Alkoholism ex. Det är samma ”sjukdom” om man nu vill se det som en sjukdom. Alla psykiska problem är obalanser i huvudet. Sverige är kassa på sånthär och inte lär det blir någon framgång när vi är uppköpta av läkemedelsverket. Det kommer fortsätta med att man trycker på psykiskt sjuka människor med antidepressiva som är helt sjukt, istället för att bara rätta till obalansen i signalsubstanserna i hjärnan dom är det verkliga problemet.
    Det går inte att tjäna pengar på äkta vara. Tycärr får man väl säga!

    Förövrigt så är gener en sak. Man skulle ex kunna ha en gen som försvårR dopaminsyntesen tex. Men det är ytters sällsynt att gener GER psykiska sjukdomar! Psykiska sjukdomar är nästan uteslutande resultat av otrygga annytningsmönster under barndomen – dvs hjärnan utvecklas dåligt/fel under barndomen pga föräldrarnas såliga benötande med barnets känslomässiga behov. Det leder till högt kortisol som förstör massor i hjärnan/ låga serotonin o dopamin-nivåer etc.
    En dålig barndom vet man oftast inte om ath man haft, om man inte är allvarligt stärd barnsom ( desorganiserad) eller varit med om fysiska saker. Det vanligaste är att man har bra föräldrar som har velat göra rätt men det har blivit väldigt fel känslomässigt o då har man som vixen multipla arbetsmodeller av barndomen, dvs det man öppet berätar för dig själv o andra är en bra barndom – man tror det själv! Man vet inget annat.
    Är det ngt som ska förebygga ätstörningar så är det bättre barndom!!! Inte konstigt alla idag är sjuka när man skulle ligga o skrika lungorna av sig när vi var barn. Kortisol-kortslutning hos bebisen till max. Så fruktansvärt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s