Ätstörningscoach

I Ronja Rövardotters fotspår

Känner ni igen den här bergsklyftan?

***

Det här är Kungsklyftan i Fjällbacka.

Kanske mer känd som ”Helvetesgapet” och ”Vargklämman” ur Ronja Rövardotter (klyftan där Birk rasade ner, efter att han och Ronja tävlat om att hoppa över den)

Lite oväntat att Astrid Lindgren har hämtat inspiration från Bohuslän.

Kul kuriosa!

 

4 reaktioner till “I Ronja Rövardotters fotspår”

 1. det visste jag inte! rolig nostalgi, ronja rövardotter är friheten personifierad för mig 🙂
  är du på semesterturné med resten av familjen eller med vänner? roligt att du uppdaterar både med bilder och berättelser om vad du hittar på, det inspirerar! själv följer jag med mina föräldrar norrut till min barndomsort till helgen. inte dödligt roligt, men jag behöver miljöombyte och lite sällskap.
  får jag ställa en fråga ang din viktuppgång? du skriver att du försöker lyssna till kroppen och äta efter vad den signalerar i form av sug/hunger/mättnad (vilket jag tror är den klokaste vägen att gå) men hur går det ihop för dig att gå upp i vikt av det? mina erfarenheter säger mig att jag inte kan nöja mig med att lyssna till kroppen och äta när den är hungrig, för det räcker inte till viktuppgång. för att jag ska gå upp i vikt måste jag tvinga mig att äta TROTS att jag är mätt, och mer än vad kroppen egentligen vill ha. vilket är tufft och väldigt jobbigt och ibland känns så himla orättvist…
  stor kram

  1. Hej Johanna!

   Jag har blandat lite de här veckorna… Min umgängeskrets är som bekant rätt begränsade tyvärr. På vissa håll ha det varit med ett par vänner, däremellan några dagar på egen hand och nu är det lite familj några dagar framöver.

   Jag tror också att det är viktigt med miljöombyte emellanåt, även om nära familjeband kan gå en på nerverna ibland. Kom ihåg att det blir så även i familjer där ingen har en ätstörning. Alla familjer har bråk, skrik och arga kommentarer, ingen är perfekt så det är onödig slöseri på att känna skuld och dåligt samvete över att man har väl mkt ”mat” i huvudet stundtals.

   Angående viktuppgången, om jag hade haft ett rullande matschema hade jag garanterat gått upp mycket fortare i vikt än vad jag hittills har gjort. Men självklart äter jag inte enbart när jag är hungrig utan jag har en grund för x antal mål/dag (oftast 5 mål per dag) och skulle jag missa ett mål blir det mer energi senare under dagen (min kropp är duktig på att säga ifrån att den saknar energi på kvällen). Jag äter utöver den vanliga maten rätt mycket extra kalorier/energität mat som avokado och nötter, mat som man inte behöver äta i stora mängder men som är perfekta för att få i sig extra kalorier lite här och där utan att man blir proppmätt. Jättebra som pålägg på mackor, som snacks och topping i sallader, i kycklinggrytor och i krämig yoghurt med flingor.

   Hoppas du fick en bättre bild nu!

   Ha det gott uppe i norra Sverige, vi hörs av!

   kramar om

 2. Ah va mysigt det later. Ronja är en riktig förebild. Liten tös med mycket skin pa näsan!
  Hoppas att du far en fortsatt trevlig semester. Later mysigt att turista runt lite i Sverige med familjen.
  Finns mycket vackert att se pa.
  Stora bamse kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s