Mat, Självhjälp

Jag har världens bästa läsare!

 

Det är helt sant!

Jag tvivlar på att någon annan blogg har lika omtänksamma, kloka, smarta och intelligenta läsare som jag själv har.

 

Jag älskar när ni delar med er av era egna erfarenheter. Och som ni vet började min lördag riktigt dåligt igår. Jag hade ångest och föraktade mig själv. Äcklades av mig själv!

Men responsen på inlägget om att känna ångest över frukt var precis vad jag behövde höra. Det är sjukt och lite läskigt att vi alla fungerar på samma sätt. Det är såklart inte roligt att höra att ni också har problem med sötsuget och har svårt att hantera det men på något vis blir det ändå lättare att acceptera när man vet att man inte är ensam om det.

Under dagen blev jag dock så trött på att gå runt och vara irriterad och bestämde mig återigen för att maten inte ska få uppta så mycket tid av mitt liv. Gick därför och köpte hasselnötter och sesamfrön som jag rostade i ugnen när jag kom hem.

Efter kvällsmaten gjorde jag sedan en kaffe latte och bredde en dansk fullkornskiva med mjukost. Strödde över hasselnötter och sesamfrön och käkade alltsammans framför datorn innan jag skulle lägga mig. Blev rätt mycket nötter men jag hade ett skönt lugn i kroppen och sov jättebra hela natten. Skönt att se att kroppen faktiskt är villig att samarbeta, bara man ger den vad den vill ha så löser det sig.

Men visst, det blev mycket kalorier igen och det är jobbigt. När jag skriver ”mycket” innebär det att dagsintaget slutade på cirka 2 500 kcal. Vet att det inte är mycket egentligen, rätt normalt har jag fått höra? Men som f.d anorektiker är det mycket mer kalorier än vad jag (läs: anorexin) är van vid och det är jobbigt att vänja sig vid det här. Jag tänker att 2 500 kcal inte  är normalt och att det är alldeles för mycket. Jag tänker att jag kommer utveckla bulimi och är en dumbom som inte klarar av svältleken längre. Jag är svag som börjar ge efter. Svag för att jag börjar bli som alla andra

Men!

När jag skriver det här inser jag ju att det inte är fel att börja äta ”som alla andra”. Det är friskt och normalt och det är så alla gör. Jag är inte svag även om anorexin försöker lura mig att tro det. Tvärtom borde jag vara jävligt stark som fortsätter käka på även fast att kroppen blir mjukare och jag allt oftare är lättirriterad. Jag måste komma ihåg att det inte är jag – Anna – som är irriterad utan det är anorexin som reagerar så starkt när jag inte gör som hon vill.

Jag har börjat välja livet igen och det är fan klart att det inte kommer bli lätt. Det vet jag ju egentligen om. Ätstörningarna har varit mina bästa vänner i åtta år så det är väl klart att dem inte kommer ge upp så lätt. Dem vill äta upp och döda mig.

Jag vill inte dö. Vill inte heller gå omkring och bara finnas till…

Jag vill känna att jag lever. Och det känner jag när jag äter!

2 reaktioner till “Jag har världens bästa läsare!”

 1. Jag vet hur det är. Men du är super duktig! Bara att fortsätta kämpa. Det är när tankarna och de gamla vanorna kommer som man verkligen måste fortsätta. Ångesten blir mindre och mindre för varje gång man utmanar sig själv!:)
  Jag lovar:) Du kommer klara det här!:)
  Kramkramkram

 2. Förstår precis hur du känner med kalorierna!
  2500 ska vara helt normalt, och för att våra skadade kroppar ens ska ha en chans att lägga på sig måste vi äta MINST det!
  Andra äter så mycket varje dag utan att något som helst händer, men jag har så svårt att inse att min kropp är som alla andras, jag har inte någon unik kropp som klarar sig utan näring och kalorier. Jag har också så svårt att inse att min kropp inte kommer gå från undervikt direkt till grov övervikt/fetma, även om det känns som att stadiet normalvikt inte existerar för mig…
  Men 2500 kcal är jättebra att du fick i dig, det behöver du ju varje dag!
  Är så stört att jag tycker det är självklart att du behöver det, när jag tycker att jag själv inte bör äta ens hälften så mycket…
  Men fortsätt kämpa och ät allt du vill! Jag kämpar med dig, det är en enorm hjälp att läsa din blogg!

  Kramar emma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s